НАГРАДА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 10 КЛАС ПРОФИЛ „ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ“ НА 23 СУ „ФРЕДЕРИК ЖОЛИО-КЮРИ“

НАГРАДА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 10 КЛАС ПРОФИЛ „ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ“ НА 23 СУ „ФРЕДЕРИК ЖОЛИО-КЮРИ“

Ученици от 10 клас профил „Предприемачески“ на 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри” гр. София взеха участие в програмата „Тийноватор” на фондация „Прознание”. „Тийноватор“ е част от международната мрежа U School, адаптирана за българските училища, в която ментори от стартиращи и развити компании в България и с опит в различни сфери, помагат на ученици в 10. и 11. клас да превърнат в печеливш стартъп проект своите мечти.

Със своя проект за разработване на приложение, което да се инсталира в управлението на автомобила и да сканира водача за наличие на упойващи вещества и проект за разработване на иновативно покритие за премахване на замърсяването върху стъклата на очилата чрез биомимикрията, учениците демонстрираха своята гражданска позиция, креативност и високи резултати, които се постигат чрез прилагане на компетентности и меки умения, придобити в процеса на обучението си.

За презентациите си в Тийноватор уикенд, ученици бяха отличени с наградата на публиката и с ентусиазъм продължават напред за превръщане на своите идеи в печеливши стартъп проекти.