Наградиха победителите в регионалния етап на Националния конкурс „Бог е любов“

Началникът на РУО-СОФИЯ-град д-р Ваня Кастрева и Белоградчишкият епископ Поликарп наградиха победителите в регионалния етап на Националния конкурс „Бог е любов“. В 21-вото поредно издание на надпреварата за столичната област се включиха над 300 ученици от различни училища.

Това е различен конкурс, защото той обръща внимание към вярата, каза в приветствието си д-р Ваня Кастрева и допълни, че именно вярата е тази, която е спомогнала нашият народ да се съхрани през вековете. Вярата е, която укрепва не само мечтите, но и знанието и образованието. Заедно те се превръщат в ориентири в един все по-широк свят, каза още началникът на РУО-СОФИЯ-град.

Белоградчишкият епископ Поликарп, които е и викарий на българския патриарх Неофит, призова учениците да използват своите дарби, за да се развиват и в училище, и пожела на всички за предстоящите изпити успех.

Участниците в конкурса бяха разделени в шест възрастови групи от I-ви до XII-ти клас и се изявяваха със свои творби в жанровете стихотворение, разказ/есе, рисунка и приложно изкуство. Победителите получиха грамоти и награди в столичната митрополитска катедрала „Св. Неделя“. Според регламента класираните на първо място от всички възрастови групи и жанрове продължават на втори национален етап. През април завърши регионалната надпревара, като творбите на софийските ученици бяха оценени от комисия с председател Ваня Станчева – старши експерт в РУО в София-град.

Сред присъстващите на награждаването бяха още архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийската епархия, ставрофорен иконом Николай Георгиев, председател на катедралния храм „Св.Неделя“ , заедно с храмовото духовенство, Ваня Найденова, главен експерт в МОН, старши експерт Ваня Станчева, началникът на Духовно-просветния отдел на Софийската митрополия Ангел Младенов, членове на журито, родители и учители.

фотограф: Весела Игнатова

Към снимки от събитието