Националeн есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“

В периода 1 – 3 декември 2023 г., в град София се проведе Националният есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“.

Организатори на турнира са Министерство на образованието и науката, РУО – София-град и 122. OУ „Николай Лилиев“, гр. София.

За участие в турнира са регистрирани 91 проекта в три направления „Мултимедийни проекти“ за ученици от V до VII клас, „Софтуерни приложения“ за ученици от VIII до X клас и „Разпределени приложения“ за ученици от XI до XII клас.

В направление „Мултимедийни проекти“ за ученици от V до VII клас на първо място беше отличен проект „Рамсарско пътешествие“ на ученици от град Шумен. В направление „Софтуерни приложения“ за ученици от VIII до X клас на първо място беше отличен проект „ИнтелиТест“ на ученик от град Сливен. В направление „Разпределени приложения“ за ученици от XI до XII клас на първо място беше отличен проект „Insightify“ на ученици от град Велико Търново.

Поощрителни награди получиха участниците с проект „Живот със сколиоза“ от град Русе, проект „Квантови изчисления в машинното обучение: анализ на ефективността“ от град Разлог и проект „Накратко (InShort)“ от град Пазарджик.

Тази година стимулиращи награди получиха и ръководителите на победителите в трите направления.

Наградите за победителите са осигурени от Министерство на образованието и науката, SAP България, TelebidPro, Digital Lights и MusalaSoft.