Откриване на барелеф на Апостола на свободата Васил Левски в 8. СУ „Васил Левски“

На 17.02.2022 г. в 8. СУ „Васил Левски“, гр. София, се състоя церемония по официалното откриване на барелеф на Апостола на свободата Васил Левски, изработен от един от най-големите творци и мъдреци на днешна България Ставри Калинов.

Барелефът е поставен на входа на училището и дарен от бившия ученик в училището чл.-кор. проф. д.ю.н. Атанас Семов, Носител на Катедра „Жан Моне” на ЕС, съдия в Конституционния съд на Република България.

На церемонията присъстваха освен дарителят – проф. Атанас Семов и авторът на барелефа – творецът Ставри Калинов и г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, г-жа Мария Гайдарова – заместник-министър на образованието и науката, д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град, доц. д-р Красимира Александрова – директор на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, кметът на р-н „Студентски” г-н Петко Горанов, Здравка Шейретова – завеждащ филиал на Столична библиотека – Студентски, Петър Петров – директор на библиотеката на УНСС, директорите на 10 ДГ и 12 ДГ и др.