Откриване на мултифункционална спортна площадка и изнесена класна стая „Под брезите“ в 19. СУ „Елин Пелин“

На 19.04.2021 г., по случай празника на 19. СУ „Елин Пелин“, в западния двор на училището бяха тържествено открити мултифункционално спортно съоръжение и изнесена класна стая „Под брезите“.

Спортното съоръжение включва базови уреди за стрийтфитнес площадка – дълги лостове, халки, три лоста за набиране, шведски стени, двойна стрийт успоредка, комбинирана стойка за лицеви опори, хендстенд. Този проект превръща  училищната ни база в една от малкото, които разполагат с такова оборудване, и  е осъществен благодарение на отпуснатите  средства от бюджета на училището. Целта е учениците да развиват физическата си култура и уменията си в спорта.

Благодарение на изнесената класна стая, часовете по природни и хуманитарни науки ще бъдат по-увлекателни и интересни, а времето за извънкласни занимания на учениците – качествено оползотворено.

На откриването присъстваха ученици, учители, родители, членове на обществения съвет и училищното настоятелство, представители на Столична община и РУО – София-град.