Откриване на Център за дигитализирано изучаване на корейски език в 18. СУ „Уилям Гладстон“ и връчване на грамота за директора на 18. СУ – Величка Стойчева – от корейския министър на образованието

На 17.12.2020 г. в 18. СУ „Уилям Гладстон“  беше открит Център за дигитализирано изучаване на корейски език. На официалната церемония присъстваха г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Н.Пр. Джънг Джингю – посланик на Република Корея в България, д-р Ваня Кастрева – началник на РУО  София-град и представители на Обществения съвет към 18. СУ. Центърът е финансиран от Република Корея и е на стойност 30 000 долара. Учениците, изучаващи корейски език, вече ще разполагат с компютърна езикова лаборатория с таблети, лаптопи и софтуер за обучение в електронна среда.  Те ще имат собствена библиотека с книги, списания и компакт дискове на корейски език.

По време на церемонията по откриването на новия Център за дигитализирано изучаване на корейски език, Н.Пр. Джънг Джингю – посланик на Република Корея в България, връчи на г-жа Стойчева – директор на 18. СУ, грамота от министъра на образованието на Република Корея за изключителни заслуги за разпространението на обучението по корейски език в световен мащаб.