ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА XVIII НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

На 27.06.2020 г. се проведе националният кръг на XVIII Национална олимпиада по информационни технологии. Повече от 160 ученици от цялата страна премериха сили в пет направления в две състезателни групи: I състезателна група V-VII клас: „Уеб сайт и мултимедия“ и II състезателна група IX-XII клас: „Интернет приложения. Приложни програми и мултимедийни приложения“.

Учениците от София-град се представиха отлично.

С грамоти  за участие са отличени:

  • в I състезателна група: Христо Узунов, Алекс Христов и Бетина Йорданова от НПМГ, Атанас Вълчев от ЧПГДН „СофтУни Светлина“, Виктор Георгиев и Ася Борисова от 79. СУ;
  • във II състезателна група: Георги Балджиев, Денис Цветков и Теодор Вангелов от НПМГ, Иван Златанов от НТБГ, Евгени Димов и Анета Цветкова от ТУЕС.

Лауреати са Георги Балджиев от IX клас на НПМГ и Иван Златанов от XI клас на НТБГ.

С награди за първо и второ място в категория „Приложни програми“ са отличени съответно проектите на Иван Златанов от XI клас на НТБГ и Георги Балджиев и Теодор Вангелов от IX клас на НПМГ.

Със сертификати за научно ръководство на проект са отличени и ръководителите на участниците от град София в националния кръг на XVIII Национална олимпиада по информационни технологии.

 

Поздравления за постигнатите резултати и пожелание за бъдещи успехи!

 

Грамотите, сертификатите и  наградите на отличените ученици и на научните им ръководители ще бъдат връчени на церемония в РУО – София-град през месец септември 2020 г.