Отлично представяне на ученици от 1.СУ „Пенчо П. Славейков“ на състезанието „Евроскола“

На 17.02.2023 г. 24 ученика от 1.СУ „Пенчо П. Славейков“ посетиха сградата на Европейския парламент в Страсбург за участие в ученическото състезание „Евроскола“, инициирано от Европейския парламент.

Поканата за участие на 1.СУ е награда за постигнатите успехи на учениците и учителите, които работят активно и отдадено по програмата за училища посланици на Европейския парламент и се класират за втори път на първо място в нея.

В състезанието взеха участие повече от 1000 младежи от двадесет и четири държави членки на Европейския съюз, които се състезаваха в задаването на въпроси и представянето на предложения по важната тема за обезлесяването. Консултанти на учениците бяха експерти от Брюксел, които отговаряха задълбочено на всички.

Участниците представиха достойно страната и училището, впечатлиха всички участници със своите предложения и заеха първо място в класирането при подреждането на значимостта на въпросите. Учениците показаха висока степен на владеене на езици и компетентност по темата за обезлесяването, което беше забелязано от всички участници в състезанието.

След кратка почивка всички участници съсредоточиха своите усилия в младежки дебат на същата тема.

Поздравления за всички участници и техните ръководители!

Видеото с първата част на сесията, в което са техните изказвания, може да проследите на следния линк.

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/euroscola_20230217-1000-SPECIAL-EUROSCOLA