„Палитри“ – изложба от картини на 140. СУ „Иван Богоров“

На 25 април 2023 г. се откри първата изложба от картини на 140. СУ „Иван Богоров“ със заглавие „Палитри“.

Изложбата показва картини нарисувани от учениците от Професия „Графичен дизайнер“ – VIII, IX и X клас. Пред погледите на старши експертите от РУО София-град , част от учениците, автори на произведенията, Началникът на РУО София-град-г-жа Ваня Кастрева откри официално изложбата. Думите, които предаде на учениците, доказаха, че картините им внушават професионализъм, творчество и изисканост. Пожела им да вървят все по-уверени напред и да сбъдват мечтите си чрез красотата и професионализма в творчеството им.

Директорът на 140. СУ „Иван Богоров“ – Мая Зафирова пожела на учениците смелост и усърдна работа, защото  показаното изисква от творците още последващи  мероприятия, свързани с красотата, която искреше от творбите. Често да ставаме свидетели, които да се зареждат с положителната енергия, която ни кара да сме щастливи и удовлетворени, както в днешния ден.

Г-жа Зафирова благодари на г-жа Кастрева и старшите експерти за дадената възможност изложбата да бъде факт в днешния ден. Г-на Марио Гергинов- заместник-директор учебно творческа дейност в 140. СУ „Иван Богоров“ представи пред публиката предстоящите събития, свързани с изявите на учениците  от професия „Графичен дизайнер“, които са много и изключително разнообразни. Даде пример с покана отправена от Зоологическата градина и специален проект подготвен за съвместно изпълнение на 27 април 2023 г. Както и тематични извънкласни мероприятия организирани за провеждане в сградата на 140. СУ „Иван Богоров“ за Световния ден на графичния дизайн, и много други.

25 април 2023 г. сложи началото на поредица от събития, свързани с представяне на придобитите умения на младите и талантливи графични дизайнери на 140. СУ „Иван Богоров“ – иновативно.