Патронен празник на 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“

След поредица от инициативи, които се проведоха във 2. СУ, на 28 февруари се състоя  кулминацията на честването на 116-годишнината от рождението на писателя Емилиян Станев. Дори и мрачното време не успя да попречи на ентусиазма, настроението и радостта от празника, който се проведе в любимото училище.  Освен колективът на училището и прекрасните ученици, празникът беше уважен от много родители и приятели. Специални гости бяха д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието – София-град, инж. Теодор Петков, кмет на район „Витоша“, и г-н Светослав Иванов, председател на Обществения съвет на 2. СУ.

Директорът на училището д-р Елеонора Лилова поздрави всички с празника и каза, че днешният ден е специален за всички, които носят в сърцето си името на Емилиян Станев. Призова и занапред героите на писателя да ни вдъхновяват да се трудим повече,  да се развиваме като успешни личности, за да пазим и славим доброто име на нашето училище, което са градили редица поколения преди нас.

Пред паметника на Емилиян Станев се поднесоха много цветя, а Ученическият съвет  изрази своята признателност от името на всички ученици със специално подготвен за случая венец.

Учениците от училището допринесоха най-много за настроението на празника, като участваха в музикална програма с песни и танци, а прекрасните водещи на тържеството припомниха много поучителни  мисли и случки с героите на писателя.

Така тазгодишният 28 февруари ще остави поредната следа в историята на 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ – училището с традиции и с поглед в бъдещето.