ПГТЕ „Хенри Форд“ откри още един модерен център за обучение на ученици в партньорство с Бош Автомобилно оборудване

ПГТЕ „Хенри Форд“ съвместно с Бош Автомобилно оборудване, водещ национален и световен доставчик на афтърмаркет части, акумулатори, сервизни концепции и услуги за мобилност, откриха своя нов учебен център за подготовка на специалисти в областта на поддръжката и ремонта на леки и тежкотоварни автомобили. Отварянето на центъра затвърждава доброто сътрудничество между компанията и учебното заведение и е поредната стъпка в процеса на интеграция между бизнеса, образованието и науката.

Реализираният проект, идва като естествено продължение на отличното сътрудничество между компанията и авторитетното учебно заведение, което е и най-голямото професионално училище в България и на Балканския полуостров.

Дейността на Центъра ще бъде насочена към специализирани обучения на преподаватели, ученици и сервизни експерти от автомобилния бранш, които желаят да повишат своята квалификация и познания в сферата на аутомотив индустрията.

Центърът е финансиран от Бош Автомобилно оборудване съвместно с ПГТЕ „Хенри Форд“ и в него са внедрени някои от най-новите технологии в областта на автомобилната диагностика, горивни системи, системи за автономност, комфортна електроника, шаси и спирачни системи.