Представяне на иновативната паралелка „Монтесори клас“ в 191 ОУ „Отец Паисий“

На 18-ти януари министърът на образованието и науката, г-н Красимир Вълчев, началникът на РУО – София-град д-р Ваня Кастрева, кметът на район Панчарево г-н Николай Гюров, кметът на с. Железница г-н Дойчин Сремкин, заместник-кметът на район Панчарево д-р инж. Даниела Христова, заместник-кметът на район Панчарево инж. Ирина Войнова, родители и партньори с представители Деси Стоева и Яна Алексиева посетиха 191 ОУ „Отец Паисий“ с директор Савина Игнатова.

Гостите се запознаха с работата на иновативната паралелка „Монтесори клас“, която функционира вече 4 години. Следва се индивидуален подход с всеки ученик. Прилага се метод за самооценка на учениците и проследяване на постиженията и уменията им.

Наблюдавана бе учебната практика за събиране на четирицифрени числа с помощта на „златните мъниста“.

Господин Вълчев разговаря с родители на ученици от „Монтесори“ паралелката, които споделиха удовлетворението си от работата на децата и спокойствието, с което ги изпращат на училище.

С екипа по иновации в училището, ментора по проекта Деси Стоева, община Панчарево, родителите и представителите на Обществения съвет, бяха обсъдени бъдещите планове за разширяване на иновацията и споделяне на добрия опит по прилагане на Монтесори метода в общинско училище, с което 191 ОУ „Отец Паисий“ поставя началото на бъдещи срещи.