Признание от ЮНЕСКО за иновативна и обещаваща практика на хакатон „Hack TUES“ на ТУЕС към ТУ-София

Хакатонът „Hаck TUES“, организиран от ученици за ученици в Технологично училище “Електронни системи” (ТУЕС) към Технически университет – София, намери своето място сред иновативните и обещаващи практики на ЮНЕСКО в сферата на Техническо и професионално образование и обучение.

Хакатонът на ТУЕС към ТУ-София е състезание по програмиране, в което всеки участващ отбор има на разположение период от 3 дни, за да създаде проект и да го представи пред жури. „Hack TUES“ стартира през 2015 г. като първия хакатон, организиран от ученици за ученици в ТУЕС и до момента продължава да се координира с помощта на ученически екип и с менторството на Асоциация на завършилите ТУЕС.

„Hack TUES“ е единствената към момента отличена  образователна практика в UNESCO TVET от България. Тя съчетава образователния модел на ТУЕС към ТУ – София, усилията на ръководство, ученици, преподаватели, подкрепа на ИТ бизнеса, връзката със завършили училището.

Повече за образователната практика може да откриете тук: https://unevoc.unesco.org/home/Promising+Practices+in+TVET/lang=en/id=6662?fbclid=IwAR2fItTBnEt89WDCeJEAbB91p5phpn2JOkgrlxdzwdDgktU4aUydMTZ2Hkc