Проект „Френският в зелено“ с участие на ученици от 11-ти клас от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ – София

През месец ноември, в рамките на проекта « Le Français En VerT», осъществен с  подкрепата на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България и Международната федерация на учителите по френски език, под ръководството на старши учител по френски език г-жа Надежда Тончева, беше организирана изложба, посветена на красотата и съхраняването на природата и културното наследство. В тази връзка в часовете по френски език учениците от 11 В и 11 Е клас на 9. ФЕГ « Алфонс дьо Ламартин» изготвиха туристически диплянки като използваха своите познания по география, история, изобразително изкуство, информационни технологии, математика и български език за проектирането на тези брошури.

Благодарение на интердисциплинарния метод и чрез френския език, учениците създадоха прекрасни диплянки, които отразяват различни обекти, фестивали и традиции в България. Целта на тяхната работа е да запознаят чуждите гости с природното и културно богатство на България. Диплянките съдържат подробна информация, географски карти и QR кодове, които да бъдат използвани в реална ситуация.

Учениците работиха с огромен ентусиазъм по проекта и са нетърпеливи да посрещнат своите гости и следващото езиково и културно предизвикателство!

Проектът се вписва и в дейностите по честването на ІV издание за Международния ден на учителя по френски език, въведен от френския президент Емануел Макрон през 2018 г. и в отбелязването на 30годишнината от създаването на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България.