Първа АЕГ – домакин на 56-тата Международна сесия на Модела на Европейския парламент, 2022 година

Първа английска езикова гимназия с гордост прие и реализира изключително успешно домакинството на 56-тата Международна сесия на Модела на Европейския парламент, един от най-значимите европейски младежки проекти през последните 20 години. В седмицата от 12 до 18 ноември младите парламентаристи и техните ръководители от 22 европейски държави се срещнаха с интересни личности от политическия, икономически и културен живот на България. Участниците в проекта разработиха 10 резолюции, като обединиха своите възгледи за бъдещето и перспективите за развитие на Европа. Издадената книга с резолюциите бе предоставена както на българските институции, така и на Европейския парламент. Освен изключително напрегнатата творческа и изследователска работа по време на сесията, младите политици имаха възможността да се потопят за кратко в традициите и богатата култура на страната ни.

Сесията се проведе под патронажа на кмета на СО г-жа Йорданка Фандъкова, с подкрепата на Българския парламент, МОН и РУО – София-град, МО, МВнР, МИ, Първа инвестиционна банка и в партньорство с ЕГ „Пловдив“, гр. Пловдив.

Изказваме голяма благодарност на участващия преподавателски екип и на всички доброволци-ученици и родители, които подкрепиха това изключително по значение и  мащаби събитие.