Първи междуучилищен ученически конкурс „Млади таланти в интериорния дизайн“, проведен в Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“

На 16.04.2022 г. се проведе Първия ученически конкурс „Млади таланти в интериорния дизайн“ на тема „Традиции и иновации в съвременния интериор“.

Инициатор, организатор и домакин на събитието беше Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ – София. Участници в конкурса бяха състезателни екипи от ПГСАГ „Ангел Попов“ – Велико Търново, ГСАГД „Кольо Фичето“ – Ямбол и ПГД „Елисавета Вазова“ – София.  Конкурсът беше журиран от младите и успешни дизайнери:

Събитието беше посетено от много ученици, учители, родители и гости на гимназията.

След защита на проектните задания, журито присъди Първото място за екипа на ПГСАГ „Ангел Попов“, Велико Търново с ръководител Даниела Петрова.

Всички ученици и техните ръководители получиха сертификати за участие в конкурса. Отличените екипи бяха наградени с купи и грамоти от директора на гимназията.

Домакинът на събитието – ПГД „Елисавета Вазова“  организира посещение на Kronospan Design Center Sofia, където участниците в конкурса се запознаха с продуктовата листа, съвременните материали и технологии в дизайна и посетиха шоурума.

Първият ученически конкурс „Млади таланти в интериорния дизайн“ бе изключително вълнуващ, вдъхновяващ, успешен, ползотворен и мотивиращ за учениците, техните ръководители и интериорните дизайнери в бранша.

Успехът на конкурса, организиран като част от иновацията на иновативна ПГД „Елисавета Вазова“, амбицира организаторите и участниците да го реализират като Национален конкурс за „Млади дизайнери в интериора“ през учебната 2022/2023 г.

 

Видеоклип на събитието може да видите на следния адрес:

https://www.youtube.com/watch?v=MnTHHLh06rc