Резултати от Втория Национален Фестивал за буктрейлъри в България

Скъпи приятели на Буткрейлър Филм Фестивал,

Щастливи сме да ви съобщим, че въпреки настоящата ситуация, 15 трейлъра взеха участие във Втория Национален Фестивал за буктрейлъри в България, организиран от 105. СУ „Атанас Далчев“, гр. София!

 

Националното жури гласува онлайн, през официалната платформа на фестивала, и избра победителите за България:

1-во място – „Отклонение“, (Deviation), Блага Димитрова – Ани Енчева, ПМГ „Атанас Радев“, гр. Ямбол;

2-ро място – „Школа по готварство “Храна на любовта”, (The food of love cookery school), Ники Пелегрино – Михаела Иванова, 105. СУ „Атанас Далчев“, гр. София;

3-то място – „Татуировчикът на Аушвиц“, (The tattooist of Auschwitz), Хедър Морис– Калина Горанова, 134. СУ „Димчо Дебелянов“, гр. София.

 

Общо 5 буктрейлъра бяха избрани от националното жури, за да участват в XIII европейско издание на Booktrailer Film Festival, което ще се проведе през есента на 2020г. в град Бреша, Италия, а именно – първите три класирани и следните два:

  • „Институтът“, (The Institute), Стивън Кинг – Таня Иванова, 134. СУ „Димчо Дебелянов“ гр. София;
  • „Човек на име Уве“, (A Man Called Ove), Фредрик Бакман – Таня Жекова, Профилирана гимназия „Васил Левски“ гр. Ямбол.

 

На този етап ще отложим награждаването, както направиха и нашите колеги от другите европейски държави, но с нетърпение очакваме момента, в който ще гледаме трейлърите на голям екран, ще раздаваме заслужени награди и ще празнуваме!

 

Благодарим на всички участници и честито на победителите!

 

ВАЖНО! Тъй като знаем, че създаването на буктрейлър в повечето случаи е плод на екипна работа, ви молим да ни изпратите двете имена, клас, име на училището и телефонен номер на всички ученици, които са взели участие, на имейл [email protected], за да подготвим наградите и грамотите.