Седмица на книгата в ПГД „Елисавета Вазова“

По повод кампанията за насърчаване на ученическото четене „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с МОН, ББИА и Столична библиотека, Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“, организира СЕДМИЦА НА КНИГАТА с творчески срещи в библиотеката на училището, с ученици от 8 до 12 клас и гостите на събитието:

Костадин Филипов – журналист, поет и белетрист, който впечатли учениците със споделянето на пътя, който е изминал до успеха, страстта към писането  и ентусиазма да се развиваш не в едно поприще. Творчество  „На дъх от лятото“- поезия и „ Ангела и Джема“- новели

Младата поетеса Лилия Йовнова,  представи своята първа книга „Моментът преди порастване“ и стихосбирката „Кураж, сърце“. С откритост, дълбочина и вълнение тя успя да потопи учениците в прекрасното си творчество.

Изключителната, позната на всички ни Мира Добрева – журналист с мисия, която с обаянието си завладя аудиторията ни и разплака от умиление нашите ученици, споделяйки не само истории от житейския си път,  а и специалните и важни моменти до появата на книгата и „Столетниците“.

Учениците взеха участие и представиха свои худоествени творби в изложба, организирана в Столична библиотека.

Вижте моменти от събитията в нашия you tube канал на адрес:

 https://www.youtube.com/watch?v=JV4gdlz4kcs