Семинар на тема „Добавено дигитално съдържание към учебници“

На 28 септември 2023г. в 30 СУ. „Братя Миладинови“, гр. София се проведе заключителен семинар на тема „Добавено дигитално съдържание към учебници – възможности и потенциал чрез проект Augmented content“ в рамките на проект „Разширено съдържание“ по Еразъм+, Ключова дейност 2, (рег. номер 2021-1-BG01-KA220-SCH-000027925), по който училището работи от 2021г.

Проектът има за цел да развие дигиталната компетентност на учители и ученици в областта на създаването на дигитални образователни ресурси. В продължение на две години, заедно с партньорите от София, Австрия, Финландия, Гърция и Турция разработихме иновативна образователен платформа (acontent.eu) и мобилно приложение към нея за добавяне на дигитално учебно съдържание към хартиените учебници. Създадохме нас 100 обучителни видеа на английски език за различни софтуерни и уеб базирани приложения за създаване на обучителни материали от различен вид – аудио, видео, анимация, изображения, интерактивни материали. Те са достъпни в You Tube със субтитри на 10 европейски езика.

На събитието присъстваха ученици, учители, представители от Регионално управление на образованието София-град, образователни организации, медии, партньори.

Семинарът се излъчи на живо в YouTube, a запис от него може да бъде видян на следния линк: https://www.youtube.com/live/S6l-vxy2A0k?si=tamqlPEzEuy_Ue0r.