„Сирни заговезни – да съхраним българското“

За девета поредна година под патронажа на кмета на р-н Подуяне – г-жа Ева Митова с партньорството на Рицарите Тамплиери от Командерия “Света София” се провежда конкурс за  кукерска маска и рисунка под надслов „Сирни заговезни – да съхраним българското“. В инициативата се включват ученици от всички училища от район “Подуяне”.

Възпитаниците на 44. Средно училище „Неофит Бозвели“, вдъхновени от своите учители ежегодно участват с жар и вдъхновение  в дейностите. В тазгодишната надпревара се включиха ученици от IV до ХII клас и заслужено заеха призовите места.

Поздравления за талантливите: Нена Златанова (IV клас) – първа награда за кукерска маска и Филип Момчилов (V клас) – I награда за рисунката си „Кукерско селфи“. Номинирани с поощрителни награди  бяха Дарина Любенова, Михаела Тодорова и Милен Шарков (V клас) и Дария Икономова (IV клас).

Гимназистите ни от паралелките с профил „Софтуерни и хардуерни науки”  с удоволствие сътвориха кукерски графични изображения, които бяха поставени в стъклени плакети и изложени в сградата на районната администрация  “Подуяне”.

Нека посланията на празника донесат мир, здраве и берекет!