Софийска професионална гимназия „Княгиня Евдокия“ с нов учебен корпус

Министърът на образованието и науката професор д-р Галин Цоков и д-р Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието – София-град откриха новия учебен корпус на Софийска професионална гимназия „Княгиня Евдокия“.

Те участваха и в урок по модел 1:1 по химия и математика и се включиха в дебати за ученическите униформи и безплатното образование за студенти с „държавна поръчка“.

Проф. Цоков получи специалната награда „Княгиня Евдокия“, която се връчва на видни личности, които със своето творчество, ангажираност и дейности са оказали значително влияние в поддържането на българските обичаи и традиции, в развитието на културата и изкуството, както и в подпомагането на грижата за децата и образованието. Министърът се присъедини и към кампанията „Златно сърце“ за нулева толерантност към насилието и така даде своя вдъхновяващ пример на всички.

В новия корпус с модерни условия учениците ще се обучават в направленията: „Съдебна администрация“, „Промишлен дизайн“, „Икономическо информационно осигуряване“, „Индустриални отношения“, „Фотография“, „Театрален, кино и телевизионен декор“, „Художествено осветление на кино, театър и телевизия“, „Изпълнител на термални процедури“, „Фризьорство“ и „Козметика“.