Традиционна септемврийска работна среща за началото на учебната година

На 09.09.2021 г. в двора на 18. Средно училище „Уилям Гладстон“ се проведе традиционното септемврийско съвещание с директорите на столичните училища.

Проф. д-р Николай Денков – министър на образованието и науката, очерта приоритетите на училищното образование за новата учебна година. Във връзка с продължаващата епидемична обстановка министърът изтъкна, че насоките за работа на училищата и детските градини, които Министерството на образованието и науката публикува, позволяват максимална гъвкавост в решенията на локално ниво. Целта е да се осигури повече присъствено обучение с възможно най-малък риск за здравето на учениците и учителите.

С благодарност за успешната екипна работа към участниците са обърнаха заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош, синдикалните лидери д.ик.н. Янка Такева и д-р Юлиян Петров, ръководителите на работодателските организации Асен Александров и Нина Чанева, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова и директорът на Националния инспекторат по образованието д-р Анелия Андреева.

На форума началникът на РУО – София-град – д-р Ваня Кастрева, направи анализ на изминалата учебна година. Представени бяха основни акценти за учебната 2021/2022 година.