Тържествено посрещане на младите учители в София

На 27 октомври 2022 г., в навечерието на Деня на народните будители, екипът на Регионално управление на образованието – София-град на тържествена церемония за пореден път посрещна новото поколение учители на децата от столицата. Д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град, пожела девизът „Учи ме! Уча се!“, гравиран върху символичния ключ на познанието, който получи всеки млад учител, да го вдъхновява по пътя на учителската професия.

Да поздравят новото попълнение от повече от двеста учители в 144. СУ „Народни будители“ дойдоха д-р Мария Гайдарова – заместник-министър на образованието и науката, Мирослав Боршош – заместник-кмет на София, лидери на синдикални и работодателски организации, директори на училища, колеги.

Г-жа Мариана Бакърджиева – учител по български език и литература от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ и наставник на млади учители по призвание, произнесе прочувствено слово за жилото и меда на професията. От името на младите учители Виктория Велинова – новоназначен учител в 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“ ,символично прие ключа на познанието от още неукрепналата ръка на първокласничката Румяна Добева.