Успех на българския отбор на Международната олимпиада по френски език

Престижното трето място в индивидуалното писмено състезание за ниво C1 на Международната олимпиада по френски език спечели Боян Белчев, ученик от XI клас на Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“. Олимпиадата се проведе онлайн в периода от 7 до 9 декември 2021 г. и бе организирана от Международната организация на франкофонията.

Диана Маркова, Калина Жечкова, Мартин Гърбачев, Боян Белчев – ученици от 9. ФЕГ, и Веселин Горанов – ученик от 73. СУ „Владислав Граматик“, се представиха достойно по време на петте обучителни ателиета и на оспорваното отборно състезание под формата на телевизионен дебат, като класираха българския отбор сред първите десет. Участието на отбора в тази международна франкофонска надпревара, в която се включиха 91 младежи от 20 държави, бе подкрепено от Министерството на образованието и науката и от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България.

Състезателите от България бяха подготвени и придружени от Вяра Любенова – главен учител в 9. ФЕГ и председател на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, българският член на международното жури бе д-р Павлина Рибарова – главен асистент във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Поздравления за високите резултати и за положените усилия!

 

Линк към видеото, представящо България на международната олимпиада: https://www.youtube.com/watch?v=im1BMALIqKI