Участие на Първа АЕГ в 54-тата дигитална международна сесия на младежкия проект „Модел на Европейския парламент“- Берлин

В периода от 10 до 14 ноември се проведе поредната сесия на МЕП, в която взеха участие 23 европейски държави. България бе представена от средношколците на Първа АЕГ-Б. Ангелов, Ел. Иванова, Ив. Петров, Ив. Младенова, Л. Каранфилова, Л. Марчовски, Т. Сема и ръководител г-жа Д. Пачова.

Младежите на Европа обсъдиха важни проблеми и взеха изключителни решения чрез изготвянето на 10 резолюции. Бяха разгледани въпросите за бъдещето на околната среда и климатичните промени, зелената енергия, икономическата и финансова ситуация в света, гражданските свободи, сигурността на Европа, общественото здраве и безопасността на храните.

Представителите на България демонстрираха задълбочени познания за функциите, структурите и механизмите на действие в ЕС.

В представянето на културните традиции на всяка държава, българската делегация спечели бронзов медал за своя видеоклип върху песента 99 Luftballons на немската поп изпълнителка Нена.

Поздравяваме всички участници за отличното представяне!