Ученик от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София участва в международния Фестивал за език и култура в Румъния

Боряна Попова от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София участва в международния фестивал за език и култура „Цветовете на света“. Това е 21-ото издание на фестивала, който се провежда ежегодно в Букурещ в Международното училище по информатика, а организатори бяха Асоциацията за диалог и универсални ценности в сътрудничество с Lumina Educational Institutions. Основното послание на фестивала е свързано с толерантността към всички култури и световен мир.

Боряна Попова участва с песента „Към върха”. Tова е първата авторска песен за Боряна,  написана специално за нея от Петя Данкова и е част от албума “Генетика” – първи с авторска музика за деца и тийнейджъри. Боряна Попова се представи в още две други изпълнения заедно с ученици от Румъния, Албания, Молдова, Франция и Кения.

Това е първото участие на ученик от ЧСУ „ДРУЖБА“ – София в международния фестивал. За него училището организира специална делегация, в която взеха участие ръководството на училището и бивши възпитаници и партньори на ЧСУ „ДРУЖБА“ – София.

Младата българска изпълнителка получи подкрепа от българската публика. Ученичката премина интензивна подготовка за изявите си в Румъния под ръководството на преподавателя от ЧСУ Слави Чавдаров.

Представителите на българското училище посетиха Международното училище в Букурещ и Международното училище по информатика и се запознаха с образователните програми и преподавателите.