Учениците на 35 СЕУ участваха в международна среща на победителите от проекта „Seitenweise“

Представителите на 35 СЕУ ,Добри Войников“ участваха в международна среща на победителите от проекта „Seitenweise в Лайпциг, Германия, където присъстваха представители на осем държави от Европа и Азия. Първенци от българска страна са учениците от XI б клас в 35. СЕУ , Габриела Манчева, Ралица Спасова и Цветина Бонева, ръководени от учителя си по немски език Радка Милорадева.

По време на престоя си те имаха за задача да изготвят общ проект с останалите участници. Българските ученици се запознаха с различни техники за писане, приложени впоследствие в кратки есета по проекта.

По време на посещението си в Лайпциг участниците опознаваха културата на всяка една от представените държави. Учениците от България изпълниха и специално подготвената от тях хореография на четворно хоро, а след това обучиха всички присъстващи на право хоро.

В последния ден бяха представени и историите, съчинени по проекта, както и филма, с който българските участници извоюваха първото място.

„Seitenweise” е международен проект, при който през настоящата година учениците трябваше да изготвят креативна задача по книгата ,,Dazwischen wir“ от писателката Julya Rabinowich. В надпреварата участваха групи от цялата страна.