Ученици от 138. СУЗИЕ дискутираха по темите за безопасен интернет и киберсигурност в Европейския парламент

Ученици от 138. СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ дискутираха по темите за „Безопасен Интернет, по-сигурна Европа. Киберсигурност“ в рамките на Програмата „Евроскола“ в Страсбург.

Младите посланици на Европейския парламент при 138. СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ бяха поканени да гостуват в Европейския парламент и да вземат участие в програмата, която обединява ученици от целия континет, за да придобият практически опит в областта на европейската парламентарна демокрация.

Под ръководството на Ася Богоева – главен учител по география и икономика д-р Живка Владова – старши учител по география и икономика 23 гимназисти от училището посетиха Страсбург и проведоха обсъждания заедно с връстници от страните-членки на ЕС, участващи в програмата „Училища посланици на Европейския парламент“.

Предварителната подготовка на учениците включваше запознаване с политиките на ЕС, свързани със защита на потребителите и техните основни права онлайн, с възможностите за по-голяма защита на децата в мрежата, както и обстойно разглеждане на законодателния акт за цифровите услуги и правата на гражданите отнасящи се до безопасното сърфиране в интернет.