Ученици представиха изложба по случай 1. март и поздравиха служителите на РУО-София-град

По случай 1. март ученици от столични училища поздравиха днес екипа на РУО – София-град. Деца от различни класове и възрасти представиха свои викторини, стихотворения, изпълниха песни и подариха ръчно изработени от тях мартеници на експертите в управлението на образованието.

Техните по-големи батковци и каки от 51. СУ „Елисавета Багряна“ изложиха обширна експозиция със свои картини в залата на РУО-София-град.  Началникът на управлението д-р Ваня Кастрева се обърна към всички тях като ги поздрави за отличния избор на подходящото училище, в което намират подкрепа за развитие на талантите и интересите си и ги насърчи да продължават да се усъвършенстват в обучението си.

Д-р Кастрева и служителите на образователното управление на столицата посрещнаха и приветстваха музикалните и поетичните изпълнения на учениците от 142. ОУ „Веселин Ханчев“ и 203. ПЕГ „Свети Методий“, 62. ОУ „Христо Ботев“, 12. СУ „Цар Иван-Асен II“, 1. СУ „П.Р.Славейков“ и 25. ОУ „Д-р Петър Берон“.

Малките ученици представиха с ентусиазъм и вдъхновение също и народни обичаи за Баба Марта, а гимназисти от клуб „Млади възрожденци“ припомниха легендата за мартеницата. Учениците, техните ръководители и директорите на училищата допринесоха за създаване на истински празнична атмосфера и за пореден път доказаха, че „Заедно можем повече“!

По-рано второкласници от столичното 94-то училище бяха специални гости на Министерството на образованието и науката. Те пяха, танцуваха и закичиха служителите на МОН с мартенички и раздадоха пролетни картички, изработени от тях. Учениците бяха поздравени от заместник-министърът на образованието и науката д-р Мария Гайдарова, както и от д-р Ваня Кастрева.