ФИНАЛЪТ НА „ИЗГРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ“ 2023 ОТЛИЧИ НАЙ-ОРИГИНАЛНИТЕ МЛАДЕЖКИ ИДЕИ В БЪЛГАРИЯ

На 10 юни най-оригиналните стартъп решения “изгряха” на сцената на Пловдив Стейдж Парк на големия финал – младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ 2023 на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria).

По време на форума, учебните компании на JA Bulgaria представиха своите идеи пред експертно жури, съставено от представители на бизнеса и международните организации в България. Най-добрите от тях бяха отличени в различните категории за новаторство и предприемачески дух.

На финала, своите иновативни идеи достойно  представиха три Учебни компании от 137 Средно училище“ Ангел Кънчев“ гр. София.

Кулминацията на събитието беше официалното награждаване, в което се включиха представители на бизнеса и управителния съвет на JA Bulgaria, в присъствието на официалните гости на събитието – министъра на иновациите и растежа г-жа Милена Стойчева и представителят на Уницеф за България г-жа Кристина де Бройн.

Два от екипите  на 137 СУ ‚‚Ангел Кънчев“ гр. София получиха заслужено признание за иновативните си идеи и предприемачески умения от екипа на журито. Учебна компания“Vision X”- екип от 11 клас, профил Предприемачески, получиха Специалната награда на медиите за разработеното приложение ,подпомагащо незрящи хора при работа с дистанционно за избор на телевизионен канал.

На първо място „Най – добра учебна компания на България“ 2023 г. се класира екипът ни от 10 клас, профил Предприемачески – Учебна компания“ ЕМ – РАХ“ , които генерираха идея , свързана с „Кръгова икономика и зелено предприемачество“ , изработиха и представиха  на форума своя иновативен продукт- Контейнер с фотоволтаичен панел за разделно събиране на отпадъци.

Дългочаканите победители, които ще представят страната ни в Истанбул на най-голямото събитие за предприемачество в Европа –  GEN-E, е учебна компания „ЕМ-РАХ“, 137 СУ „Ангел Кънчев“, гр.София

Европейският финал GEN-E, на който „EM-PAX“ще представи България, ще се състои на 11-14 Юли в Истанбул, където екипи млади иноватори от над 40 страни ще представят своите идеи и ще обменят опит.

Да им пожелаем УСПЕХ!