Министър Цоков направи първа копка на нов корпус на НПМГ за 600 ученици

На 22 юли 2024 г. от 10 часа в Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ гр. София на официална церемония, беше направена първа копка на строителството на нова сграда за училищно образование и физкултурен салон, необходими за преминаване на едносменен режим на обучение в НПМГ.

Проектът предвижда пристрояване на учебен корпус на 4-ри етажа с по 6 класни стаи на етаж и STEM център по природни науки, изследвания и иновации, както и пристрояване на многофункционална зала с 340 места и физкултурен салон.

Строителните дейности се реализират по Програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища.

Първата копка на новия корпус направи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

На церемонията присъстваха г-жа Коритарова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Наталия Михалевска, Соня Кръстанова, Д-р Ваня Кастрева – Началник на РУО – София град, г-н Константин Павлов, кмет на район „Лозенец“, представители на строителя, авторския и строителния надзор.