ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА С НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ СЛЕД КОНКУРС ДИРЕКТОРИ НА СТОЛИЧНИ УЧИЛИЩА

ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА С НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ СЛЕД КОНКУРС ДИРЕКТОРИ НА СТОЛИЧНИ УЧИЛИЩА

Във връзка с встъпването в длъжност на спечелилите конкурсите за директор на училище,  началникът на РУО – София-град д-р Ваня Кастрева проведе с тях на 27 септември 2024 година първа работна среща. На нея присъстваха и заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, представители на Столичната община, социалните партньори и старши експертите по организация на средното образование.

Нашият девиз е „Заедно можем повече“ и нека това да бъде и първа стъпка в общия ни път за по-голямо издигане на столичната образователната система за още по-качествено училищно образование, каза д-р Кастрева. Тя напомни на новите директори, че на първо място те са учители и като такива на плещите им лежи най-голямата отговорност – за създаването, изграждането и осигуряването на бъдещето на нашите деца. Д-р Кастрева даде практически ориентирани от опита методически указания за успешното професионално реализиране на новоназначените директори.

Заместник-министърът на образованието д-р Емилия Лазарова призова за използването на добра комуникация, както и за разширяването на принципа на споделяне – както на предизвикателствата, така и на добрите практики и търсенето и постигането на партньорство.

Председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева напомни за успешното сътрудничество между социалните партньори в образователната сфера и напомни, че „учителската професия е най-трудната, най-отговорната, но и най-значимата“.

Новоназначените директори получиха практически напътствия и от представителите на работодателските организации в сферата на образованието.