107. ОУ „ХАН КРУМ“ ПРЕДСТАВЯ ОПИТ В ОБЛАСТТА НА ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО НА ЯПОНСКИ УНИВЕРСИТЕТ

25.01.2020 година в 107. основно училище „Хан Крум“  беше посветен на международния обмен на знания и добри практики. В час по информационни технологии с г-н Данко Калапиш и  учениците от 5 „Г“клас се включи директно от страната на изгряващото слънце  проф. д-р Кемма Тцуджимо, преподавател по педагогика в Университета в гр. Осака, Япония.

Професорът имаше възможност да наблюдава провеждане на онлайн-тест с учениците, както и изпълнение на практическа задача, свързана със създаването на компютърна рисунка с програмата Paint по мотиви от български народни приказки.
Професор Тцуджимо сподели, че в Япония са били под строга карантина само 2 месеца и публичните  училища там не познават онлайн обучението. Той изрази своята възхита от новите методи, които вижда в България.
Нашите ученици и г-н Данко Калапиш поздравиха японския гост на английски език, а той от своя страна в края на учебния час им благодари за възможността да бъде гост в часа им и за огромната им мотивация за учене, която е наблюдавал в учениците.
Предстоят още бъдещи съвместни дейности за популяризиране на българския опит в Япония!