203. ПЕГ И 142. ОУ – обща работилница за мартеници

Баба Марта обедини усилията на учениците от 203. ПЕГ „Свети Методий“ и най-малките ученици от 142. ОУ „Веселин Ханчев“, които се отзоваха на поканата за обща работилница за мартеници.

Учениците от 203. ПЕГ посрещнаха топло и дружелюбно първокласниците от 142. ОУ, с вкусна пита и мед, лакомства и много слънчеви усмивки. Малки и големи заедно сътвориха прекрасни мартеници – обединявайки творчески идеи в дух на приятелство. Инициативата за обща работилница за мартеници е продължение на съвместната акция на двете училища преди година, когато заедно поздравиха  началника на Регионалното управление на образованието – София-град – д-р Ваня Кастрева и целия ѝ  екип професионалисти, за настъпването на един от най-обичаните български празници – Баба Марта.

Инициативата на 203. ПЕГ „Свети Методий“ за добро сътрудничество между двете училища, бе посрещната възторжено  от ученици, учители и родителите на ученици от двете училища.

Г-жа Даниела Станоева, родител на първокласничка от 142. ОУ, споделя, че е силно впечатлена от позитивния климат в 203. ПЕГ, от топлото посрещане и сърдечно отношение, и изрази надежда за още бъдещи общи инициативи между двете училища.

Общата работилница за мартеници бе открита от заместник-кмета на район „Красно село“ – госпожа Диляна Жавова.

Учениците от двете училища бяха искрено въодушевени и щастливи от съвместната акция. С общи усилия сътвориха толкова много, но най-ценно бе общуването и взаимното откриване на една нова емоция, която може да даде толкова много на всяко дете – усещането за подкрепа на език, който всички разбираме – този, на който говорят сърцата.