21-ви панаир на НТБГ

На 21 февруари 2020 г. в зала 5 на Интер Експо Център се проведе традиционният XXI панаир по проекта „Интегративно практическо обучение“ на Националната търговско-банкова гимназия. Панаирът беше заключително събитие на отбелязване на 107-та годишнина oт създаването на гимназията.

В панаира взеха участие 58 учебни предприятия на гимназията, в които се включиха повече от 800 ученици от X, XI и XII клас. Представиха се 22 учебни търговски фирми, 20 учебни търговски банки и 6 учебни застрахователни компании. Спонсори и ментори на изложението бяха 54 български и чуждестранни банки, фирми и застрахователни компании.

Гости на празника бяха: Нейно Превъзходителство госпожа Флоранс Робин, посланик на Република Франция в Република България; д-р Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието, София-град; г-н Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата; г-жа Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на Френско-българската търговска и индустриална камара; проф. д-р Димитър Димитров – ректор на Унверситета за национално и световно стопанство; проф. д-р Мирослава Раковска – заместник-ректор по учебната дейност на УНСС; проф. д-р Даниела Фесчиян – заместник-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“ в УНСС, заместник-председател на Асоциацията на икономическите училища в България; проф Септемврина Костова и доц. Виолета Гълъбова от катедра „Търговия“ на УНСС; д-р Юлиан Петров, председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“; г-н Жельо Иванов – главен експерт на СБУ, който връчи поздравителен адрес и плакет от името на д-р Янка Такева – председател на СБУ; г-жа Даря Маврудиева – директор на Центъра на учебните фирми в България; г-жа Маргарита Гатева – държавен експерт и г-н Александър Попов – главен експерт в Дирекция „Професионално образование и обучение“ в министерството на образованието и науката; представители на работодателите – ментори и спонсори от Райфайзенбанк – България, Обединена българска банка, Лев Инс и други представители на бизнеса, много родители, бивши и бъдещи ученици.

Гостите на панаира изказаха своите отлични впечатления от учениците на Националната търговско-банкова гимназия, от техните знания, умения и ентусиазъм. Всички победители в конкурсите получиха купи и награди, а най-добрите и званието „Банкер на годината“, „Търговец на годината“ и „Служител на годината“.