23.Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри“ отбелязва своя патронен празник

На 19 март 23.Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри“ отбелязва своя патронен празник. За учениците и учителите той се свързва с поредица от инициативи, които имат за цел да популяризират идеите на френския учен, носител на Нобелова награда за химия, идеи за силата на съвременното човечество да превърне науката в защитник на мирния живот и благоденствието.

В инициативата „Кюри за мира и младежта“ се включиха ученици от 5. до 9.клас със свои есета, вдъхновени от мисли на Фредерик Жолио-Кюри. Те могат да бъдат прочетени в празничното издание на електронния вестник „Млад кюрист“. Много възпитаници на софийското училище участваха с оригинални рисунки, посветени на личността и посланията на световноизвестния учен. Част от тях са изложени във фоайетата на сградата на училището.

Във всички паралелки бяха проведени тематични часове на класа, посветени на делото на Жолио-Кюри, а по радиоуредбата прозвучаха: приветствието на Директора на училището г-жа Нина Чанева, поздравът на Ученическия съвет, както и  химнът на 23.СУ, специално създаден по повод седемдесетата годишнина на уважаваното софийско училище „Фредерик Жолио-Кюри“.

Една от най-приятните и атрактивни инициативи беше тази на хореографските паралелки, които в празничния ден поведоха весели хора в коридорите и фоайетата.

Да ни е честит празникът, да са здрави и успешни кюристите – ученици, учители и родители! Да бъде споделена радостта и гордостта ни!

Вестник „Кюри“

https://online.fliphtml5.com/kdpmw/gyov/#p=1