35. СЕУ отбелязва годишнина от Елисейския договор

На 25. януари в 35. СЕУ „Добри Войников“ беше отбелязана 61-та годишнина от подписването на Елисейския договор за сътрудничество между Франция и Германия.

Като училище, в което се изучават и немски и френски 35. СЕУ организира събитие, с което отбеляза важността на мира, разбирателството и приятелството между Франция и Германия и постави началото на нова традиция за развиване на отношение към езиковото богатството и към културното разнообразие на двете държави.

Събитието уважиха първият съветник на френския посланик – г-жа Стефани Петибон и първият съветник на немския посланик – г-н Щефан Рьокен. Присъстваха гости и от Френския културен институт, от Район „Лозенец“, РУО – София-град и училищното настоятелство.

Ученици от деветите класове разказаха за историята и значението на Елисейския договор и рецитираха стихове от Хайнрих Хайне и Гийом Аполинер. Събитие се проведе на български, френски и немски език. Блестящо се справиха тримата дванайсетокласници в ролята на водещи, като поеха превеждаха на живо официалните приветствия на гостите.