Покана за участие във II Национален конкурс за годишни награди за образование по икономика в средните училища за 2024 г.

Изх. № РУО1-35842/14.10.2024 г.

ДО

ДИРЕКТОРИТЕ

НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с писмо с вх. №РУО1-35614/10.10.2024 г. Ви уведомявам, че Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Синдикатът на българските учители (СБУ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика (НАПИ) организират втори Национален конкурс за присъждане на годишни награди за образование по икономика в средните училища за 2024 г.
Конкурсът стартира на 10.10.2024 г. и ще продължи до 10.01.2025 г. Той е насочен към професионални гимназии с икономически специалности, профилирани гимназии и средни училища с паралелки с икономически профил, както и други образователни институции с изучаване на икономически дисциплини.

Конкурсът се организира в три направления – „Директор“, „Учители“ и „Ученици“. Участие в него могат да вземат директори на средни училища, в които се изучават икономически дисциплини, учители, преподаващи учебни предмети с икономическа насоченост и всички ученици в 12 клас от общинските, държавните и частните училища, обучаващи се в паралелки или групи с икономически профил. Те могат да бъдат както номинирани от държавни и общински училища, НПО и бизнес компании, така и да подават сами документи за участие.
Повече подробности за събитието – регламент, формуляри и крайни срокове за участие може да намерите на сайта на ВУЗФ.
Мотивираните предложения с попълнени формуляри за участие в конкурса се подават на е-mail: [email protected] в срок до 10.01.2025 г. Победителите в конкурса ще бъдат наградени на тържествена церемония през месец февруари 2025 г. във ВУЗФ.

Моля да сведете информацията за инициативата до учителите и учениците от повереното Ви училище.

 

Приложение:

  1. Покана

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

 

МИЛЕН БАЛДЖЕВ

НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

/съгласно заповед № РД10-1967/30.09.2024 г.

на министъра на образованието и науката/