STEM събитие на тема „Условия и среда за живот. От нас зависи!“

На 04.10.2023 г. в 68.СУ „Академик Никола Обрешков“, в STEM центъра по природни науки, изследвания и иновации „Рене Декарт“ се състоя STEM събитие на тема „Условия и среда за живот. От нас зависи!“

Госпожа Румяна Парцова, директор на 68.СУ и проф. Найден Шиваров, директор на Националния STEM център откриха събитието, а в качеството им на образователни инспектори от Академията в Бордо, гости бяха четирима френски специалисти по природни науки и математика.

Центърът се простира върху 604 кв.м със седем зони. Открит е на 31.март 2022г., рожденият ден на великия френски философ, математик и физик Рене Декарт, чиято идея „Мисля, следователно съм“ е мото на центъра. Предстои неговото разширяване с две зони – по Роботика и киберфизични системи и Дизайн и 3D прототипиране по Плана за възстановяване и устойчивост.

Темата под наслов „От нас зависи!“ е избрана от учениците като естествено продължение на тематичната линия на STEM събитията, осъществени през изминалата година: Гората, Редът в природата, Здравословно хранене и др.

За повече информация: https://68su.org/