STEM център в 179 ОУ „Васил Левски“

Съвременен образователен  STEM център с обособени четири мейкърспейса откриха г-жа Даниела Райчева – кмет на район Нови Искър, г-жа Светла Крумова кмет на с. Доброславци, г-н Николай Нодков кмет на с. Балша и г-н Евгени Игнатов кмет на с. Житен, в 179 ОУ „Васил Левски“:

 „Креативо“ арт ателие, в което се извършва дизайн, подготовка и  реализация на различни приложни изделия.

„Кулинарно вълшебство“ ООД кулинарна работилница, разработена под формата на учебно-тренировъчна фирма, в която учениците теоретично и практически се учат да приготвят и презентират здравословна храна и в същото време  придобиват предприемачески и бизнес знания и умения.

„Техне“ работилница за бъдещи майстори, в която учениците се запознават с различни видове уреди и машини, тяхното устройство и възможностите им за използване на практика.

Център за идеи – 3D Магия център за дискутиране и разрешаване на казуси; генериране на идеи, обсъждането и моделирането им, работа върху проекти, свързани с учебното съдържание. Този център е в услуга и на останалите три работилници. Основната цел е  мотивирането на учениците да използват новите технологии при решаване на определени проблеми и казуси.