Безплатна ледена пързалка в Княжеската градина

Изх. № РУО1-15/02.01.2024 г.

ДО

ДИРЕКТОРИТЕ

НА СТОЛИЧНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с писмо на Столична община с вх. №РУО1-40951/20.12.2023 г., Ви уведомявам, че от 17 декември 2023 г. за втора поредна година в София отвори врати новоизградената ледена пързалка /мобилен сезонен леден атракцион в парковото пространство в Княжеска градина.

Леденият парк ще остане на разположение на столичани до 1 март 2024 г. и ще работи всеки ден от 11.00 до 22.00 часа.

Изследванията показват, че Ледените спортове може да се практикуват от всяко дете, помагат на децата да са здрави, спомагат за физическа координация, като по този начин се избягва наднорменото тегло. В тази връзка Фондация „София – Европейска столица на спорта“ като структура на Столична община, насочена към децата на София, организира след 15 януари 2024 г. всеки делничен ден (без петък) безплатно използване на ледената пързалка от учениците в града при следния график (понеделник-четвъртък):

  • сутрешна сесия от 11.00 до 13.00 часа;
  • следобедна сесия от 14.00 до 16.00 часа;

За целта е необходимо изготвяне на график по училища, тъй като ще е възможно пързалката да се посещава само от групи ученици по училища (не деца поединично) в посочения часови интервал. Капацитетът на пързалката ще за около 150-200 деца на сесия. Редът за ползване на пързалката ще бъде съответно по реда на записване, като всяко училище ще бъде уведомено за точния ден, според тяхното желание за сутрешна или следобедна сесия. Заявките трябва да съдържат име на училището, желана сесия (сутрин или следобед), брой деца и възраст, както и име и телефон за връзка с учителя, който ще ги придружава и се изпращат на адрес [email protected]

Ползването на пързалката от групи ученици с учител е безплатно и те няма да заплащат вход за пързалката, но при необходимост от ползване допълнително на кънки, гардероб, пингвин или инструктор, се заплаща на място, както следва: наем кънки – 3 лв., ползване на гардероб – 2 лв., ползване на помощен пингвин/мечка – 10 лв., ползване на инструктор – 30 лв.

За контакт: Николай Стоилов – 0885 515 030

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО

СОФИЯ-ГРАД