Ден за безопасен интернет

Изх. № РУО1-6517/07.02.2022 г.

ДО

ДИРЕКТОРИТЕ

НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Уведомявам Ви, че на 8 февруари 2022 г. за деветнадесети път над 140 държави от всички континенти ще се включат в отбелязване на международния Ден за безопасен интернет под мотото „Заедно за по-добър интернет“.

Централното събитие тази година ще бъде онлайн и ще се излъчва на страницата на Центъра за безопасен интернет във Фейсбук на 8 февруари 2022 г., вторник, от 10:00 ч. Двигател на събитието са членовете на  Младежкия панел, които са подкрепени от връстниците си от Съвета на децата (към ДАЗД), Младежката мрежа „Мегафон“ (към Национална мрежа за децата) и Младежкия клуб към Фондация П.У.Л.С.

Младежи, експерти и представители на държавни институции, граждански организации и популярни влогъри ще дискутират по три ключови теми: кибер насилие, дезинформация и видеоигри. Целта е да се изведат конкретни препоръки към институциите, a също към родителите, младежите и професионалистите, работещи с деца, за ефективна превенция на насилието и дезинформацията в интернет.

На интернет страницата на ДАЗД може да намерите и Правила за безопасно сърфиране в мрежата.

На интернет страницата на Центъра за безопасен интернет: https://www.safenet.bg/bg/ може да намерите още полезна информация по темата.

Моля да информирате учителите и учениците от поверената Ви образователна институция, с оглед отговорността за превръщане на интернет в по-безопасна среда, която допринася за развитието на младите хора.

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО

СОФИЯ-ГРАД