Кампания за здравна превенция – КОД: ПРЕВЕНЦИЯ

Изх. № РУО1-33338/26.09.2024 г.

 

ДО

ДИРЕКТОРИТЕ НА

УЧИЛИЩАТА В ГРАД СОФИЯ

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с писмо на Столична община с вх. № РУО 1-32570/ 19.09.2024 г. Ви уведомявам, че Дирекция „Спорт и младежки дейности“, в партньорство с фондация „Рестарт“, Медицински лаборатории Синево и Кауфланд България, стартира кампания за здравна превенция – КОД: ПРЕВЕНЦИЯ. Целта на инициативата е промяна в нагласите и формиране на здравна култура сред подрастващите.

Четири са събитията, заложени до края на годината, които ще се проведат в периода м. септември – м. декември, 2024 г., респективно – 21 септември, 19 октомври, 16 ноември, 14 декември 2024 г.

„КОД: Превенция – Сега е време, за да имаш време“ събира лекари от различни здравни специалности, за да споделят ключова информация на тема превенция и профилактика на най-често срещаните заболявания и здравословни проблеми у нас.

Със събитията в рамките на кампанията е подготвена:

– ключова информация на тема превенция и профилактика, споделена от здравни специалисти от първо лице,

– достъп до безплатни прегледи и медицински изследвания.

Предвидена е и възможност за родителите с деца, а именно, забавление за най-малките присъстващи с интерактивни игри, пътешествие из древна Сердика с VR очила, работилници и ателиета.

В връзка с гореизложеното моля да информирате учителите и учениците от Вашето училище и да съдействате за тяхното участие. Първото от серията безплатни събития е на 21 септември (събота), 12:00 ч., сцена Централни хали /ниво – 1, Централни хали – Кауфланд/.

Пълната информация за кампанията е достъпна на официалния електронен портал на Столична община: https://www.sofia.bg/en/w/5715445

 

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО

СОФИЯ-ГРАД