Онлайн карта представя класните стаи на открито в София и в страната

Изх. №РУО1-18026/13.05.2022 г.

ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА
СТОЛИЧНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с писмо с вх. № РУО 1-17749/12.05.2022 г., Ви уведомявам, че Сдружение „Безопасни детски площадки“ чрез Е-платформа https://uchanaotkrito.bg „Уча на открито“ представя близо 40 пространства за обучение и игри под небето на София и в цялата страна. На платформата има онлайн карта със снимки и базова информация за всяка локация, както и календар на събития за организиране на тези класни стаи.

Картата е отворена за още класни стаи, а платформата ще споделя новини и опит от сферата на образованието на открито. Насърчават се училища, детски градини, читалища да споделят събития и успехи.

В рамките на проекта Сдружение „Безопасни детски площадки“ събира на 28 и 29.05.2022 г. екип за изграждане на модерно и раздвижено пространство за учене на открито в двора на 42. ОУ „Хаджи Димитър“, район Подуяне, гр. София. Подробности могат да се видят в календара и в Новини на сайта , както и във Фейсбук – събитието: https://www.facebook.com/uchanaotkrito.

Платформата е част от проект „София учи на открито“. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“2021, от Сдружение „Безопасни детски площадки“, в партньорство с район Подуяне.

За регистрация за участие в доброволческата акция може да се включите, като изпратите имейл на адрес:[email protected] и отбележите деня, в който можете да се включите /до 26.05.2022 г., включително/.

На същия имейл адрес можете да поставяте въпроси и да получите подробна информация.

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД