Поздрав за нашите млади учители

Изх. №РУО1-35869/29.10.2021 г.

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

В столичната образователна система вече е традиция в деня на народните будители да посрещаме с „Добре дошли!“ новоназначените млади учители. Неслучайно сме избрали този ден, в който българското училище – учители и ученици – се прекланя пред онези обществени и културни дейци, чиято дейност е осмисляла живота, обединявала е стремежите на народа и му е давала надежда, мъдрост и увереност в дни на изпитание.

В началото на учебната година нашите млади колеги – довчерашни ученици и възпитаници, са поели нелеката задача да са наставници на децата на София и новите поколения будители!

В тази нелека мисия те също имат нужда от подкрепа, от пример и силно рамо, на което да се облегнат! Бъдете до тях, предайте им своето вдъхновение и ги уверете, че заедно можем повече и постигаме всичко в името на доброто бъдеще на децата!

Епидемичната обстановка в града ни попречи да се видим лично, но ги уверете, че вратата на моя кабинет е винаги отворена и могат да разчитат на мен и екипа на Регионално управление на образованието за решаване на всеки професионален казус или реализиране на добра идея.

В знак на уважение към техния избор моля да им предадете лично моето писмо-послание с пожелание за здраве и успешен професионален път!

Честит Първи ноември, съвременни будители!

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА,

НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД