Покана на 81. СУ за участие в представяне на STEM решения със смарт лаборатории по природни науки

Изх. № РУО 1 – 5580/ 28.02.2020 г.

 

ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА

УЧИЛИЩАТА В ГРАД СОФИЯ

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

 

81. СУ има удоволствието да покани на представяне на STEM решения със смарт лаборатории по природни науки учители по „Природни науки“ от V – VII клас и експерти от РУО – София-град. Този уникален начин за събиране и анализ на данни сред природата или в лабораторни условия е възможен с компактните безжични лаборатории, заместващи повече от 20 традиционни уреда за изследователско оборудване. С тях всеки учебен час се превръща във вълнуващо, обогатяващо и вдъхновяващо обучение. Labdisc предоставя модерна научна лаборатория в ръцете на младите учени. Labdisc е уникално решение от 1-ви до 12-ти клас с 15 вградени безжични сензори в едно компактно устройство, променящо коренно обучението, като осигурява удобство и мобилност на добра цена.

Устройствата осигуряват много повече от безжична, чиста и безопасна работна среда с лесна радиоинтеференция на сензорите, което намалява нуждата от скъпи лабораторни устройства и аксесоари.

Компактният Labdisc съдържа ключови компоненти като дисплей, бутони, памет и батерия, позволяващи събирането на данни, независимо от наличието на компютър. Това прави научните експерименти евтини, с безпроблемна свързаност и лесна употреба, дори и при директна слънчева светлина. В класната стая, Labdisc може да служи като среда със сензори, предаваща измервания в реално време към компютъра.

Темата на представянето е актуална за преподаватели в прогимназиален курс.

Събитието ще се състои на 04.03.2020 г. от 13:30 часа в сградата на Иновативно СУ „Виктор Юго“.

При проявен интерес е необходимо да се изпратят информация с три имена, училище, телефон и имейл-адрес на [email protected]. Броят на местата е ограничен до 20 човека.

Заявката за участие се приема до 28.02.2020 г. /петък/ на горепосочената електронна поща и по ред на подаване. Потвърждаване на участието ще се извърши на 02.03.2020 г.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО-СОФИЯ ГРАД