Семинар за учители на тема „Добавено дигитално съдържание към учебници – възможности и потенциал чрез проект Augmented content“

Изх. № РУО1- 29810/19.09.2023 г.

ДО

ДИРЕКТОРИТЕ

НА СТОЛИЧНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с писмо с вх. № РУО1-29355/14.09.2023 г. Ви уведомявам, че на 28 септември 2023 г. от 14:00 часа в актовата зала на 30. СУ „Братя Миладинови“ ще се проведе семинар за учители на тема „Добавено дигитално съдържание към учебници – възможности и потенциал чрез проект Augmented content“.

Семинарът се провежда в рамките на проект „Добавено съдържание“, който се реализира по програма Еразъм+, ключова дейност 2. Проектът е с участници от България, Австрия, Финландия, Турция и Гърция. Организатори на семинара са 30. СУ „Братя Миладинови“  и „Едусофт-БГ“ ООД, който е координатор на проекта за България.

В рамките на проекта са създадени над 100 видеоурока на английски език за различни софтуерни и уеб базирани приложения за създаване на обучителни материали от различен вид – аудио, видео, анимация, изображения, интерактивни материали. Те са достъпни в YouTube, като към всеки урок има субтитри на 10 езика: български, немски, фински, шведски, турски, гръцки, испански, руски, словашки и чешки. Разработена е платформата acontent.eu, която е многоезична. Създадено е и приложението aContnet, което е базирано на технологията Augmented Reality.

На семинара учителите ще имат възможност да се запознаят с разработените инструменти, които са със свободен достъп за ползване.

За да участват присъствено в семинара е необходимо да се направи предварителна регистрация на следния линк: https://forms.office.com/e/yhBn4CtLh3.

Семинарът ще се излъчва и в интернет на адрес: https://www.youtube.com/live/S6l-vxy2A0k?si=tamqlPEzEuy_Ue0r.

Моля информацията да бъде предоставена на педагогическите специалисти от поверената Ви образователна институция.

 

Приложение:

  1. Програма на семинара.

 

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО

СОФИЯ-ГРАД