Септемврийско съвещание с директорите на столичните училища

На 11.09.2020 г. се проведе традиционното септемврийско съвещание с директорите на столичните училища.

Приветствие към директорите отправи г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, очерта приоритетите на училищното образование за новата учебна година . Обхватът на децата и учениците, тяхната мотивация за учене и резултати са гаранция и предпоставка за изграждане на успешни личности.

Главният здравен инспектор – доц. д-р Ангел Кунчев, анализирайки извънредната обстановка в страната, свързана с COVID-19, даде насоки за организация на работата в училищата, които да осигурят условия, позволяващи присъствието на децата и учениците в институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

На форума началникът на РУО – София-град – д-р Ваня Кастрева, направи анализ на изминалата учебна година. Представени бяха предизвикателствата и насоките за работа в столичната образователна система за учебната 2020/2021 година.

На директори и заместник-директори на столични училища заместник-министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова връчи почетното отличие Неофит Рилски, а д-р Ваня Кастрева ги удостои с годишните награди за принос и заслуги на Регионално управление на образование – София-град.