СТАРТИРА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И В СПОРТА“

С богата културна и спортна програма на 07.10.2022 г. в 5. ОУ „Иван Вазов“ официално бе открита НП „Заедно в изкуствата и в спорта“. На сцената се изявиха детска вокална група от 5. ОУ с художествен ръководител Боби Мирчев, танцьорите от „Денс меджик“ – Мариета Чалъкова и Калоян Петков и детската театрална школа „Водолей“ с художествен ръководител Симона Попова – участници в националната програма в Модул „Изкуства“; детски фолклорен ансамбъл „Искрица“ при читалище „Витоша 1951“ с художествен ръководител Евгения Гордиенко; солистката от Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ София Илиева заедно с ученици от 5. ОУ “Иван Вазов“. Гостуваха и участниците в националната програма –  вокалната група от 121 СУ „Георги Измирлиев“ с художествен ръководител Цветелина Вельовска, солистка от „Мистерията на българските гласове“, актьорът Енчо Данаилов – бате Енчо, ръководител на група за театрално изкуство в 121. СУ и клоунът Панко от театър „Пан“.

По време на събитието се проведоха състезания по волейбол, баскетбол и футбол, като участие взеха ученици от 5. ОУ „Иван Вазов“ и професионални спортисти от женския баскетболен отбор „Рилски спортист“, гр. Самоков. Присъстваха и техните треньори – старши треньор Маргарита Маринкова и помощник-треньор Вероника Джикова, баскетболистката Албена Брънзова, главният методист от БФС Лъчезар Димов, волейболистите Евгени Иванов, Николай Иванов, футболният съдия Иван Алексиев, Катерина Митева, Александра Славчева от клуб „Таекуон До“.

Официални гости бяха:

д-р Ваня Кастрева, началник на РУО София град

Ваня Блъскова, Любка Методиева – старши експерти от РУО – София-град

Инж. Теодор Петков – кмет на район Витоша

Инспектор Илиана Танева, инспектор Стефанов от 6. РПУ СДВР

Татяна Досева, Анелия Томова от Национален дворец на децата

д-р Елеонора Лилова, директор на 2. СУ „Акад. Е. Станев“

Нестор Несторов, председател на читалище „Витоша 1951“

Георги Георгиев, член на Обществения съвет на 5. ОУ „Иван Вазов“

Родители и ученици на 5. ОУ „Иван Вазов“.

НП „Заедно в изкуствата и в спорта“, приета с Решение №302/13.05.2022 г. на Министерския съвет, се реализира за първи път през учебната 2022/2023 година. От София-град в нея се включиха 110 училища с участието на 5956 ученици.