Творчество и спорт

Ученичката от 153 Спортно училище „Неофит Рилски“, Радина Томова се представи блестящо в поредната задача, поставена от треньорския екип на национален отбор – девойки на момичетата по художествена гимнастика, а именно задача, която гласеше „НАПИШИ СТИХ ЗА ПРАЗНИКА – ЦВЕТНИЦА, ЛАЗАРОВДЕН, ВЕЛИКДЕН ИЛИ ГЕРГЬОВДЕН“.

Комисията за тази задача беше повече от авторитетна – Илиана Раева – президент на БФХГ, Татяна Стоянова – директор на зала „Раковски“, проф. Татяна Янчева – психолог на националния отбор и дългогодишния хореограф на националния отбор през годините Соня Янкова, която живее в САЩ.

Стиховете трогнаха толкова много журито, че се наложи да се правят дълги обсъждания онлайн, за да се определи класирането.

И накрая след много задълбочени обсъждания журито реши – втора се класира ученичката от 153 Спортно училище: Радина Томоварецитал на стиховете.

Тази задача е несъмнено обогатяване на речниковия състав, начина на говоренето и мисленето, търсенето на подходящи рими и разбира се стимул за децата да потърсят за всеки празник по нещо!

Но освен това писането на поезия е един безкраен процес на творческо откривателство.

В същото време Радина Томова направи поредица от клипове, с които показа как може в домашни условия да се правят тренировки и да се поддържа отлична спортна форма.

Самата тя, след поредица успехи стана част от националния ни отбор по художествена гимнастика за девойки. Клипове към тренировките й може да видите тук: https://www.facebook.com/watch/live/?v=2979463905430660&ref=watch_permalink

Може да гледате интервюто с ученичката на 153 Спортно училище, Радина Томова на страницата на БТВ или на следния линк.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/po-stapkite-na-zlatnite-momicheta-video.html?fbclid=IwAR29MTpG1DLIyN0tHgX9qDAoANtI3RBxLiXzqIyFZjlSTY5ySGKu1yugtuM